Hoe is het met jouw olielampje?

Hoe is het met jouw olielampje?

Je herkent het vast wel. Maandagochtend, net iets te laat uit bed, snel nog een kop koffie. Je wordt gebeld en loopt al telefonerend naar je auto. Vlak voor je bij je werk bent, begint er plots een lampje te branden op je dashboard. Huh? Wat is er nu weer aan de hand?

Nou ja, je bent al laat, dus daar kijk je vanavond nog wel even naar. Aan het einde van de week realiseer je je dat je eigenlijk nog steeds niet precies weet wat er aan de hand is. Maar ja, de week vloog voorbij. Misschien even in het weekend naar kijken.

Door de dagelijkse drukte is het soms lastig om toe te komen aan die kleine dingen waar je eigenlijk even kort tijd voor moet maken. Want je hoeft eigenlijk alleen maar het boekje van de auto te pakken en even te kijken waarom het lampje is gaan branden. Ah, het olielampje!

Je weet dat het lampje je een waarschuwing geeft en dat je gewoon even je olie moet peilen. Waarschijnlijk zul je de olie even moeten bijvullen. Door dit op tijd te doen, voorkom je grotere problemen en stopt het lampje met branden. Toch handig zo’n lampje.

Als het gaat over je lichaam en je gezondheid, is dit veel lastiger, toch? Want je hebt niet zo’n handig lampje dat gaat branden als je even aandacht voor je lichaam moet hebben. Of een handig boekje waar alles precies in uitgelegd staat.

Meestal ga je pas naar de dokter als je klacht al langere tijd aanwezig is. En als die klacht met paracetamol eigenlijk ook niet goed te beïnvloeden is. Een afspraak met de dokter is dan uiteindelijk de meest logische stap.

Servicebeurt en APK

Maar als je olielampje in je auto gaat branden, dan is het vaak niet gelijk nodig om naar de garage te gaan. Door even zelf je olie te peilen en deze eventueel aan te vullen, heb je zelf het probleem opgelost. Het is interessant dat veel mensen vaak beter voor hun auto zorgen, dan voor hun eigen gezondheid.

De auto gaat 1 keer per jaar preventief naar de garage voor de APK en tussentijds nog een keer voor een kleine of grote beurt. Hiermee hoop je te voorkomen dat er problemen ontstaan aan je auto. Maar als het gaat over je eigen gezondheid, dan stel je het vaak uit tot het echt niet anders kan.

Zou het voor je eigen gezondheid ook niet goed zijn om 1 keer per jaar een APK te hebben en tussentijds af en toe een controle zodat je kunt voorkomen dat er gezondheidsklachten ontstaan?

En dat je zelf ook je eigen olielampjes blijft controleren zodra ze gaan branden? Maar ja, wat zijn die olielampjes van het lichaam dan? Hoe herken je die? Wanneer gaan ze branden?

AcuGraph® meting

In mijn praktijk heb ik een apparaat waarmee ik in 5 minuten je “olielampjes” uitlees. Dit apparaat heet de AcuGraph® en het meet de energieniveaus van je organen. Elk orgaan heeft zijn eigen accu. Is de accu zwakker, dan zal je lichaam of dat orgaansysteem ook meer moeite hebben om goed te functioneren.
Als je lichaam niet goed functioneert ervaar je bijvoorbeeld mogelijk vaker hoofdpijn, vermoeidheid, maag- en darmklachten, stressgevoeligheid of slaapproblemen.

Wil jij niet wachten tot dat je klachten hebt? Liever voorkomen dan genezen?

Kom langs in de praktijk en doe de gratis AcuGraph® meting. Maak hier je afspraak.