Over Erick

“Ik wil graag mensen helpen om hun gezondheid te verbeteren en hun leven prettiger te maken”.

De gezondheid van de mens heeft altijd al mijn interesse gehad. Waarom wordt iemand ziek? Welke invloed heb je zelf op je gezondheid? Hoe kun je de omstandigheden bij ziekte gunstiger krijgen?

In de 16 jaar die ik als verpleegkundige heb gewerkt, zag ik hoeveel er mogelijk is met behandelingen en medicatie. En hoeveel de geneeskunde nog aan het ontdekken is. Maar wat mij ook opviel is dat we bij veel klachten niet verder komen dan symptoombestrijding. De medicatie zorgt vaak voor onbedoelde bijwerkingen. Met acupunctuur kun je veel klachten veilig en succesvol behandelen en soms zelfs de oorzaak beïnvloeden. En belangrijker nog: het heeft geen bijwerkingen.

Mijn praktijk voor Traditionele Chinese Geneeskunde ben ik in 2006 begonnen. Om mijn kennis en vaardigheden over de Traditionele Chinese Geneeskunde verder te ontwikkelen heb ik de 3-jarige opleiding tot acupuncturist gevolgd aan Shenzhou Open University in Amsterdam. Daar ben ik cum laude afgestudeerd.

In 2013 besloot ik fulltime in mijn praktijk aan de slag te gaan. Voornamelijk gericht op het behandelen van mensen met pijnklachten. De laatste jaren ben ik me ook steeds meer gaan specialiseren om mensen met kanker te kunnen begeleiden en sinds 2019 ben ik oncologie acupunctuur gecertificeerd.

Hiervoor heb ik een intensieve, internationale opleiding gevolgd. Naast verdieping over de reguliere diagnostiek en behandeling van kanker, is tijdens de opleiding de rol van acupunctuur tijdens het reguliere behandeltraject besproken. Hierbij was veel aandacht voor evidence-based onderzoeken over oncologie acupunctuur. Hierdoor kan acupunctuur een integraal onderdeel worden van het behandeltraject.

Het is niet mogelijk om met acupunctuur kanker te genezen of te behandelen. Maar acupunctuurbehandelingen kunnen wel de omstandigheden tijdens en na een behandeltraject van kanker gunstiger maken. De beste resultaten hiervoor zijn te behalen als je de acupunctuurbehandelingen inzet tijdens de chemobehandeling, radiotherapie of hormoonbehandeling. Hierdoor heb je minder last van bijwerkingen, verbetert je weerstand en herstelt je energieniveau.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op of plan een afspraak in via de online agenda.