Over Erick

“Ik wil graag mensen helpen om hun gezondheid te verbeteren en hun leven prettiger te maken”.

Mijn naam is Erick van de Louw. Het is mijn droom dat iedereen die voor kanker behandeld wordt, geen last hoeft te hebben van bijwerkingen. En dat acupunctuur standaard onderdeel wordt van het reguliere behandeltraject voor mensen met kanker.

De gezondheid van de mens heeft altijd al mijn interesse gehad. Waarom wordt iemand ziek? Welke invloed heb je zelf op je gezondheid? Hoe kun je de omstandigheden bij ziekte gunstiger krijgen?

Verpleegkundige

In de 16 jaar die ik als verpleegkundige heb gewerkt, zag ik hoeveel er mogelijk is met behandelingen en medicatie. Hoe we indrukwekkende informatie over het lichaam kunnen verzamelen door middel van het bloed of andere onderzoeken. En hoeveel er nog steeds ontdekt wordt over ziekten en gezondheid.

Maar wat mij ook opviel is dat we vaak alleen maar naar de klacht kijken en nauwelijks naar de persoon. En als iemand meerdere klachten heeft, dan kan het zo maar gebeuren dat iemand hiervoor verschillende artsen krijgt te zien. En dat de behandelingen of medicatie niet op elkaar afgestemd worden.

  • Over Erick - Praktijk Erick Deventer

Traditionele Chinese Geneeskunde

In 2002 kwam ik voor het eerst in aanraking met Traditionele Chinese geneeskunde (TCM). Ik raakte al snel enthousiast en merkte dat er nog veel meer mogelijk was om klachten te verminderen en gezondheid te beïnvloeden. Met als resultaat dat ik in 2006 mijn eigen praktijk voor Traditionele Chinese Geneeskunde opende.

Om mijn kennis en vaardigheden in de praktijk verder te ontwikkelen heb ik de 3-jarige opleiding tot acupuncturist gevolgd aan Shenzhou Open University in Amsterdam. Daar ben ik cum laude afgestudeerd.

In 2013 besloot ik fulltime in mijn praktijk aan de slag te gaan. Voornamelijk gericht op het behandelen van mensen met pijnklachten. De laatste jaren ben ik me meer gaan ontwikkelen en specialiseren om mensen met kanker goed te kunnen begeleiden.

Oncologie acupunctuur gecertificeerd

Sinds 2019 ben ik oncologie acupunctuur gecertificeerd. Hiervoor heb ik een intensieve, internationale opleiding gevolgd. Het is niet mogelijk om met acupunctuur kanker te genezen of te behandelen. Maar acupunctuurbehandelingen kunnen wel de omstandigheden tijdens en na een behandeltraject van kanker gunstiger maken. Hier is ook steeds meer wetenschappelijk bewijs voor.

De beste resultaten zijn te behalen door de acupunctuurbehandelingen te integreren in het reguliere behandeltraject. Bijwerkingen kunnen aanzienlijk vermindert worden, zonder dat de effectiviteit van de reguliere behandeling negatief beïnvloed wordt. Dit is een win-winsituatie. Op deze manier is er aandacht en zorg voor de ziekte en de persoon.