Herstellen na kanker

De arts heeft je het goede nieuws vertelt: Je bent kankervrij. Het behandeltraject is afgerond en je hoeft alleen nog af en toe terug voor controle. Eindelijk kun je het normale leven weer gewoon gaan oppakken. Je lichaam is niet meer ziek. Maar voel je je ook weer gezond en energiek? Acupunctuur na kanker kan je helpen om goed te herstellen van je behandeltraject en weer in je kracht te komen.

Acupunctuur na kanker

Vaak kun je nog jaren ongemakken ervaren als gevolg van je behandeltraject bij kanker. Het is meestal onduidelijk hoe lang zoiets gaat duren. Je lichaam heeft het tijdens de reguliere behandelingen soms zwaar te verduren gehad. Ook heb je mogelijk gemerkt dat kanker een grote impact heeft op je emoties en mentale gezondheid. Misschien heeft de arts gezegd dat je het tijd moet geven om weer goed te herstellen van je behandeltraject. Dit wil niet zeggen dat je maar af moet wachten of geduld moet hebben. Met acupunctuur kun je op een natuurlijke manier invloed uitoefenen om je weer gezond te voelen en goed te herstellen, zodat je weer jezelf wordt.

Focus op herstel en gezondheid

Het kan moeilijk zijn om weer vertrouwen te krijgen in je lichaam. Want hoe ga je om met de angst en onzekerheid of de kanker wel echt weg blijft? Die onzekerheid kan je regelmatig overvallen. Officieel ben je nu weer gezond, maar zo voelt het misschien niet. Je bloedwaardes kunnen goed zijn ondanks dat normale dingen nog veel energie kosten. Een afspraak met vrienden kan na een uur eigenlijk al te veel zijn. Of je werk kan meer energie kosten, doordat je moeite hebt om je te concentreren.

  • Acupunctuur na kanker - Praktijk Erick Deventer

Danny, 34 jaar

“In 2013 heb ik mijn laatste chemo gehad. Daarna bleef ik last houden van vermoeidheid
en mijn stemming wisselde makkelijk. Mijn week bestond uit werken
en in de avond moe op de bank. In de weekenden bijkomen en verder proberen te herstellen.

Op mijn werk had ik ook moeite met concentratie en maakte ik soms wel eens fouten.
Er waren zelfs momenten dat ik me ziek moest melden om te herstellen.
Na verschillende dingen geprobeerd te hebben, kwam ik in 2018 bij Erick terecht.

Ik merkte al vrij snel dat ik meer energie kreeg en dat mijn stemming verbeterde.
Nu ga ik nog af en toe voor een acupunctuurbehandeling. Ik merk dat het nog steeds
goed met me gaat. Ik kan me goed concentreren, heb me niet meer ziek
hoeven melden en zelfs in stressvolle periodes merk ik dat ik energiek blijf.
Jammer dat ik dit 5 jaar eerder nog niet wist, dan was ik zeker eerder begonnen
met de behandelingen bij Erick.”

Kankervrij betekent niet klachtenvrij

Vermoeidheid, angsten, spijsverteringsproblemen, slaapproblemen, bijwerkingen van medicatie, hormonale klachten, relatie- en intimiteitsproblemen, pijnklachten of neuropathie. Deze klachten kunnen je nog dagelijks herinneren aan de periode dat je behandeld werd voor kanker. In mijn praktijk hoor ik vaak dat mensen de periode na kanker eigenlijk nog moeilijker vinden dan de periode van de behandeling. Toen wist je waarom je klachten had en waar je het voor deed. Nu je kankervrij bent, voelt het veel lastiger om klachten te hebben. Ook kan er bij je partner of omgeving minder begrip zijn voor het feit dat je klachten ervaart. Je bent immers kankervrij. Het is een behoorlijke uitdaging om de balans in je leven weer te vinden.

Ariëlle, 46 jaar

“15 maanden na mijn laatste bestraling in verband met borstkanker voelde ik mij nog steeds verschrikkelijk. Extreem vermoeid, volledig uit balans, met allerlei lichamelijke klachten. Op aanraden van een vriendin kwam ik eindelijk bij Erick terecht.

Ik was zo verschrikkelijk moe. Dat was echt niet normaal. Daarnaast had ik ook nog dat opgejaagde gevoel in mijn lijf en waren mijn darmen helemaal ontregeld. Ik moest soms 20 x per dag naar het toilet en dan weer dagen niet. Uiteindelijk heb je wel het gevoel dat je in een soort isolement terecht komt.

Op een gegeven moment wil je ook geen dingen meer afspreken met mensen, omdat je dan alleen maar bang bent dat je dan weer moet afzeggen. Ja, ik durfde op een gegeven moment zelfs niet meer te gaan slapen, omdat ik nachtmerries had.

Na twee acupunctuurbehandelingen had ik al bijna geen hartkloppingen meer en was ik minder paniekerig. Ik denk wel eens, had ik dit maar eerder geweten, want het had mij wel een hoop ellende kunnen besparen.

Waarom acupunctuur na kanker?

In China en Amerika wordt acupunctuur al toegepast in de reguliere zorg bij en na kanker. Het Memorial Sloan Kettering Cancer Center en de Mayo Clinic, twee vooruitstrevende ziekenhuizen in Amerika, onderzoeken al jaren de effecten van acupunctuur bij kanker. Zo hebben beide ziekenhuizen al vele onderzoeken gepubliceerd die de gunstige effecten en mechanismes van acupunctuur na kanker beschrijven. Acupunctuur na kanker kan een gunstig effect hebben op:

 

  • het verminderen van pijnklachten.
  • je energieniveau verbeteren.
  • bloedwaardes (rode en witte bloedcellen) verbeteren.
  • je hormoonbalans herstellen.
  • een goede nachtrust.
  • stress en angstklachten verminderen.
  • littekenherstel na operaties.
  • je algehele balans en je prettig voelen.

Jelle, 64 jaar

“Ik hou niet van zweverige types en stond er helemaal niet voor open. Ik vond het maar een stelletje kwakzalvers. Maar Erick komt over zoals hij werkt: heel betrouwbaar. De merkbare ondersteuning. Meetbare resultaten.

Vooral belangrijk dat je niet moet gaan beginnen als je de klachten hebt, maar voordat je ze krijgt om ze te voorkomen of verminderen. Ik ga niks meer doen zonder acupunctuur.”

Afspraak maken

Heb je nog een vragen over jouw situatie? Of wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op. Of kijk voor meer informatie bij de veel gestelde vragen. Wil je direct samen met mij aan de slag om te zorgen dat je goed herstelt van je behandeltraject? Wil je weer jezelf zijn, klachtenvrij en gezond? Plan dan je afspraak nu in via de online agenda of neem contact met me op.