Pijnklachten

Iedereen heeft er wel eens mee te maken: Pijnklachten! In de meeste gevallen gaat de pijn vanzelf over. Soms is het nodig om even een pijnstiller te gebruiken of een ontstekingsremmer. Maar wat nou als dat onvoldoende effect heeft? Acupunctuur bij pijnklachten kan je helpen om snel en op een natuurlijke manier van je pijn af te komen.

Acupunctuur bij pijn

Met acupunctuur is het mogelijk om op een effectieve manier pijnklachten te behandelen. Het is aangetoond dat acupunctuur een aantal lichaamseigen opioïden (pijnstillers) activeert en de gevoeligheid van de hersenen voor opioïden verbetert. Verder is aangetoond dat acupunctuur bij pijn een veilig alternatief is voor pijnmedicatie. Mede doordat er bij acupunctuur geen bijwerkingen ontstaan.

Sportblessures en herstel na operatie

Bij het ontstaan van een (sport)blessure kun je last krijgen van stijfheid en pijnlijke of gespannen spieren. Hetzelfde gebeurt vaak ook na een operatie. Zeker als spieren tijdelijk niet gebruikt mogen worden. Acupunctuur kan helpen de doorbloeding te verbeteren, waardoor het herstel van spieren en pezen sneller en efficiënter lukt. Het herstel van littekenweefsel is ook goed en snel te beïnvloeden met acupunctuur. Zelfs als het gaat om een litteken dat een aantal jaren geleden ontstaan is.

  • Acupunctuur bij pijnklachten - Praktijk Erick Deventer

Leo, vader van Evy

“Tijdens het turnen heeft onze dochter (Evy, 9 jaar) tijdens een oefening haar pols geblesseerd. Ze bleef hierna veel last houden en had af en toe “pijn-ontploffingen” in haar pols, zoals ze dat zelf noemde.

Omdat de pijnklachten niet minder werden, zijn we uiteindelijk in twee ziekenhuizen geweest voor onderzoek. Uit de MRI kwam dat er wat vocht bij een peestunnel zat bij de pink, maar verder was er eigenlijk niets bijzonders te zien wat de klachten kon veroorzaken. Daarna hebben we nog meerdere behandelingen gedaan bij verschillende fysiotherapeuten, maar het had helaas allemaal geen effect en de klachten bleven. 

Negen maanden na het ontstaan van de blessure kwamen we bij Praktijk Erick terecht. De eerste behandeling bij Erick vond Evy best spannend. Maar Evy kreeg goede uitleg en hij nam de rust en tijd.

Na de eerste behandeling had Evy twee dagen minder last van haar pols, bijvoorbeeld met schrijven. Daarna kwamen de klachten weer langzaam terug. Na twee behandelingen had ze geen last meer van “pijn-ontploffingen” en had ze ook een hele week geen last
meer van spanning of gevoeligheid in haar pols.

Na drie behandelingen waren de klachten verdwenen. Terugkijkend hebben we te lang gewacht om acupunctuur te proberen. We hebben eerst de gebruikelijke behandelopties geprobeerd. En eigenlijk als laatste optie pas acupunctuur. Dit zouden we nu zeker anders doen.”

Chronische pijnklachten

Wist je dat wereldwijd naar schatting 1,5 miljard mensen chronische pijnklachten ervaren. De meest voorkomende pijnklachten zijn lage rugpijn, nekpijn en ernstige hoofdpijn of migraine. Chronische pijnklachten worden in de meeste gevallen behandeld met medicatie. Helaas blijkt het effect van pijnmedicatie maar bij ongeveer 30% effectief en voldoende. Daarnaast hebben sommige mensen die pijnmedicatie gebruiken dusdanig last van bijwerkingen of gewenning, dat ze willen stoppen met de medicatie.

Onvoldoende effect?

Als je al wat langer pijnklachten hebt, dan heb je mogelijk al verschillende dingen geprobeerd om van je pijnklachten af te komen. Medicatie, fysiotherapie, verschillende onderzoeken in het ziekenhuis, sporten, massage of misschien zelfs afvallen. Pijnklachten zijn met acupunctuur goed en effectief te behandelen.
Acupunctuur speelt een unieke rol bij het verminderen van pijnklachten. In sommige gevallen kan de acupunctuur de behandeling van pijn met medicatie of fysio ondersteunen en versterken. Daarnaast kan acupunctuur ook de primaire behandeling zijn voor chronische pijnklachten.

  • Acupunctuur bij pijn - Praktijk Erick Deventer 1

Jan, 55 jaar

“Ik had er eigenlijk nooit bij stil gestaan om ooit gebruik te maken van acupunctuur. Maar toen ik weer door mijn rug was gegaan en hier al een week mee rond liep, zei iemand tegen mij dat ik een afspraak moest maken bij Praktijk Erick.

Na de eerste behandeling heb ik ‘s middags het gras al weer kunnen maaien. En na twee behandelingen waren de klachten helemaal weg. Ik ga nog steeds af en toe naar Erick. Een goed resultaat, afspraak is op tijd en zonder uitloop, 30 minuten slapen en ontspannen tijdens de behandeling. Verder is alles netjes en correct geregeld, ik heb er veel baat bij.”

Afspraak maken

Wil je samen met mij aan de slag om te zorgen dat je minder last hebt van pijnklachten? Dat je weer kunt bewegen en functioneren, zonder de hele dag rekening te hoeven houden met je pijn? Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op. Of kijk voor meer informatie bij de veel gestelde vragen.